Naleśniki pełnoziarniste z pieczarkami, fetą i szpinakiem

Sharing is caring!

Szybkie naleśniki na obiad lub romantyczną kolację. Uderzająca prostota i doskonały smak. Idealne dla osób, które nie mają zbyt dużej ilości czasu.
Naleśniki pełnoziarniste z pieczarkami, fetą i szpinakiem (4 naleśniki):
Ciasto naleśnikowe (4 sztuki):
  • jajko
  • szklanka mąki pełnoziarnistej
  • szklanka wody
  • szczypta soli
Farsz do naleśników (ilość według uznania):
  • pieczarki
  • ser feta
  • duża ilość świeżego szpinaku (użyłam baby)
Wymieszać wszystkie składniki na ciasto i smażyć na niewielkiej ilości oleju na rozgrzanej patelni. Pieczarki pokroić w paski i ćwiartki, a ser feta w średniej wielkości kostkę. Podsmażyć pieczarki, a następnie dodać szpinak. Dałam go naprawdę dużo, ponieważ przy podsmażeniu znacznie traci na swojej objętości. Można dosolić farsz, ale nie ma takiej potrzeby, ponieważ ser feta jest stosunkowo słony. Na usmażone naleśniki nakładać farsz, dodać ser feta i zaginać.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

shares