Krem pomidorowo – paprykowy prosto z Węgier

Sharing is caring!

Będąc na wypadzie ze znajomymi w Budapeszcie odwiedziliśmy tamtejszy targ. To już chyba tradycja, że będąc za granicą odwiedzam targowiska. I tym razem nie opuściłam zakupów na hali targowej. Jednym z nich były papryki z których zrobiłam przepyszny krem pomidorowo – paprykowy.
 
Skład na krem pomidorowo – paprykowy prosto z Węgier (4 porcje):
  • 2 białe papryki
  • 2 czerwone ostre papryki
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • puszka krojonych pomidorów
  • sól
  • pieprz
Pokroić cebulę w średnią kostkę i podsmażyć. Dorzucić pokrojony wcześniej czosnek. Pokroić i oczyścić papryki. Wrzucić wszystko do garnka. Zalać pomidorami. Gotować aż papryki będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem, a następnie zblendować. W razie potrzeby dolać odrobinę wody. Ja jadłam krem bez żadnych dodatków. Okazały się one całkowicie zbędne, ale oczywiście jeżeli ktoś lubi grzanki czy pestki może sobie ich dosypać.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

shares