Spaghetti z pesto bazyliowym i owczym serem

Moja domowa próba odtworzenia tego, co jadłam w Austrii. Spaghetti z pesto bazyliowym i limonką oraz serem owczym. Lepiej smakowało na wyjeździe, ale to pewnie kwestia emocjonalna. Wolałabym też, aby ser owczy był u nas w innej cenie.
Składniki na spaghetti z pesto bazyliowym i owczym serem (4 porcje):
  • makaron spaghetti (opakowanie)
  • pesto bazyliowe z limonką
  • bazylia
  • oregano
  • ser owczy 200 g
Ugotować makaron w osolonej wodzie, Zetrzeć 50 g sera owczego na tarce o średnich oczkach, pozostałą część pokroić w średniej wielkości kostkę. Makaron odcedzić i wymieszać w garnku z pesto, dodać starty ser i ponownie dokładnie wymieszać. Doprawić. Na talerzu ułożyć po kilka kostek sera, nałożyć na nie makaron i ponownie kostki na wierzch dania.
Opcjonalnie można dodać na wierzch oliwki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *