Pogoda fantastyczna, a więc grillujemy! Dziś publikuję obiecany wczoraj przepis na grillowane kieszonki z kurczaka nadziewane szpinakiem i serem feta.
Składniki na grillowane kieszonki z kurczaka nadziewane szpinakiem i serem feta (4 porcje):
- dwie podwójne piersi z kurczaka
- ser feta 100 g
- szpinak mrożony z czosnkiem 200 g
- 2 jajka
- 3 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka oregano
- łyżeczka bazylii
- sól
- pieprz
Filety umyć, rozdzielić i posolić. Przekroić wzdłuż tak, aby powstały kieszonki. W głębokim naczyniu wymieszać 3 łyżki oleju, rozgnieciony czosnek, sól, pieprz, łyżeczkę oregano i bazylię. Polać mięso z obu stron. W garnku zagotować szpinak. Wbić dwa jajka i podgrzewać aż do ścięcia się białka. Pokroić ser feta w kostkę. Napełniać kieszonki szpinakiem i serem feta, a na koniec spiąć wykałaczkami. Grillować po 8 – 10 minut z każdej strony, tak aby mięso było miękkie i soczyste.