Grillowane kieszonki z kurczaka nadziewane szpinakiem i serem feta

Pogoda fantastyczna, a więc grillujemy! Dziś publikuję obiecany wczoraj przepis na grillowane kieszonki z kurczaka nadziewane szpinakiem i serem feta.
Składniki na grillowane kieszonki z kurczaka nadziewane szpinakiem i serem feta (4 porcje):
 
  • dwie podwójne piersi z kurczaka
  • ser feta 100 g
  • szpinak mrożony z czosnkiem 200 g
  • 2 jajka
  • 3 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka oregano
  • łyżeczka bazylii
  • sól
  • pieprz
 
Filety umyć, rozdzielić i posolić. Przekroić wzdłuż tak, aby powstały kieszonki. W głębokim naczyniu wymieszać 3 łyżki oleju, rozgnieciony czosnek, sól, pieprz, łyżeczkę oregano i bazylię. Polać mięso z obu stron. W garnku zagotować szpinak. Wbić dwa jajka i podgrzewać aż do ścięcia się białka. Pokroić ser feta w kostkę. Napełniać kieszonki szpinakiem i serem feta, a na koniec spiąć wykałaczkami. Grillować po 8 – 10 minut z każdej strony, tak aby mięso było miękkie i soczyste.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *