Sałatka z kapusty pekińskiej i marchewki

Sharing is caring!

Jest! Jak już wcześniej obiecałam 🙂 Sałatka bez dodatku majonezu.
Sałatka z kapusty pekińskiej i marchewki (4 – 5 porcji):
  • 4 duże liście kapusty pekińskiej
  • marchewka
  •  por
  • 4 małe ogórki konserwowe
  • 3/4 puszki kukurydzy
  • 1.5 małego jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz
  • oregano
Umyć, obrać i pokroić warzywa. Kapustę pokroić drobno w paski, marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Por drobno pokroić w paski, a ogórki w małą kostkę. Odcedzić kukurydzę. Wszystkie warzywa przesypać do miski, dodać jogurt naturalny i przyprawy. Dokładnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

shares