Klopsiki z cukinią z piekarnika

Sharing is caring!

Klopsiki okazały się dla mnie totalnym hitem. Zdrowe, pyszne, a przy tym bez grama tłuszczu! Czuję, że regularnie będą gościły w moim domu.
Składniki na klopsiki z cukinią z piekarnika (10 – 11 sztuk):
  • mięso mielone z indyka 500 g
  • jajko
  • 1/2 niewielkiej cebuli
  • szklanka startej cukini
  • zielona pietruszka (ilość wedle uznania)
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka
Zetrzeć cukinię na tarce o dużych oczkach i odstawić na bok. Do miski przełożyć mięso, jajko, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Wrzucić odciśniętą z nadmiaru wody cukinię. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Piekarnik nastawić na 180 stopni. Formować średniej wielkości klopsiki i układać je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Wsadzić do nagrzanego piekarnika na 35 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

shares