Spaghetti mexicana

Dziś prezentuję dzieło mojego narzeczonego, które z chęcią skonsumowałam. Pyszny, ostry makaron – palce lizać!
Składniki na spaghetti mexicana (3 porcje):
  • mięso mielone 500 g
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • cebula
  • pomidory krojone w puszce
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • sól
  • pieprz
  • trzy łyżeczki pikantnej papryki
  • oregano
  • bazylia
Podsmażyć mięso mielone na patelni razem z pokrojonymi w drobną kostkę cebulą i czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem. Wlać krojone pomidory i dodać przecier pomidorowy. Dosypać kukurydzę i czerwoną fasolę. Dodać także bazylię, oregano i paprykę. Jeśli jest taka potrzeba to ponownie dosolić.

2 comments on “Spaghetti mexicana

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *