Dziś prezentuję dzieło mojego narzeczonego, które z chęcią skonsumowałam. Pyszny, ostry makaron – palce lizać!
Składniki na spaghetti mexicana (3 porcje):
- mięso mielone 500 g
- łyżka przecieru pomidorowego
- 2 ząbki czosnku
- cebula
- pomidory krojone w puszce
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 puszki czerwonej fasoli
- sól
- pieprz
- trzy łyżeczki pikantnej papryki
- oregano
- bazylia
Podsmażyć mięso mielone na patelni razem z pokrojonymi w drobną kostkę cebulą i czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem. Wlać krojone pomidory i dodać przecier pomidorowy. Dosypać kukurydzę i czerwoną fasolę. Dodać także bazylię, oregano i paprykę. Jeśli jest taka potrzeba to ponownie dosolić.
2 comments on “Spaghetti mexicana”
Świetny blog 🙂
Dziękuję bardzo 🙂 :*