Inna propozycja grillowa pieczarek. Wakacje tuż tuż, a więc trzeba odpoczywać między innymi grillując. Ważne, aby grill nie był nudny. Kiełbasy można zastąpić grillowanymi owocami, warzywami oraz mięsami przyrządzanymi na wiele ciekawych sposobów.
Składniki na grillowane pieczarki faszerowane szynką i serem (4 sztuki):
- 4 duże pieczarki
- 2 – 3 plasterki szynki (wieprzowej)
- 3 plasterki sera żółtego Gouda
- zielona pietruszka
- szczypiorek
- masło
Pieczarki oczyścić i wyciąć nóżki. Na spód kapelusza włożyć odrobinę masła. Przykryć szynką i serem. Posmarować masłem kapelusze pieczarek z zewnętrznej strony. Grillować (nie obracając!) około 10 minut. Na koniec posypać pietruszką lub szczypiorkiem wedle uznania.
2 comments on “Grillowane pieczarki faszerowane szynką i serem”
Karolaaaa a masz coś dla mnie, czyś wszystko zjadła?? :))
To mnie wszystko zjedli! 😀 Nie no, na jedną się załapałam 🙂