Gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami

Sharing is caring!

Gotowanie to świetna sprawa. Dziś zebrałam kilka pomysłów na to, co mogę ugotować w kolejnych dniach. Ja pracowałam, a tymczasem obiadem zajął się tata. Efekt fenomenalny. Mam kilka tematów w zanadrzu, którymi podzielę się z Wami już niedługo 🙂 Nie mogę się już doczekać!
Składniki na gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami (około 7 porcji):
  • mięso wieprzowe ok. 1 kg
  • 2 czerwone papryki
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • pieczarki 300 g
  • 4 liście laurowe
  • 4 ziela angielskie
  • kminek
  • papryka chili
  • pieprz
  • sól
  • gałka muszkatołowa
Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę i podsmażyć na 3 łyżkach oliwy. Wrzucić do około litra gotującej się wody i dusić. W tym czasie pokroić drobno cebulę i czosnek, podsmażyć. Pokroić w paski pieczarki, a paprykę w słupki. Dorzucić na patelnię i smażyć. Podsmażone składniki przełożyć do garnka. Przyprawić wedle uznania. Dusić 1,5 godziny od czasu do czasu mieszając, aby mięso się nie przychwyciło do garnka.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

shares