Kotlety z kurczaka z pikantną czerwoną salsą

Dzisiaj znów ostre smaki. Pomidorki z działki babci i moje chili. Efekt piorunujący. Ostrzegam, że dla mniej zahartowanych osób mocno wypala. Mam nadzieję, że to polepszy mój metabolizm.
Składniki na kotlety z kurczaka z pikantną czerwoną salsą (3 porcje):
  • filety z kurczaka około 500 g
  • Vegeta
  • 2 pomidory
  • 3 – 4 papryczki chili
  • sól
  • pieprz
  • mała młoda cebula
  • 1/2 ząbka czosnku
Filety umyć, podzielić i rozbić, a następnie doprawić Vegetą. Smażyć krótko, aby mięso pozostało miękkie i soczyste. Na osobą patelnię wrzucić drobno posiekaną cebulkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. W czasie jej podsmażania kroić drobno papryczki i pomidory. Wrzucić na patelnię, smażyć do odparowania nadmiaru wody. Przyprawić solą oraz pieprzem, wymieszać. Gotową salsę wykładać na mięso. Może być ona ciepła lub ostudzona.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *