Kotlety z kurczaka z pikantną czerwoną salsą

Sharing is caring!

Dzisiaj znów ostre smaki. Pomidorki z działki babci i moje chili. Efekt piorunujący. Ostrzegam, że dla mniej zahartowanych osób mocno wypala. Mam nadzieję, że to polepszy mój metabolizm.
Składniki na kotlety z kurczaka z pikantną czerwoną salsą (3 porcje):
  • filety z kurczaka około 500 g
  • Vegeta
  • 2 pomidory
  • 3 – 4 papryczki chili
  • sól
  • pieprz
  • mała młoda cebula
  • 1/2 ząbka czosnku
Filety umyć, podzielić i rozbić, a następnie doprawić Vegetą. Smażyć krótko, aby mięso pozostało miękkie i soczyste. Na osobą patelnię wrzucić drobno posiekaną cebulkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. W czasie jej podsmażania kroić drobno papryczki i pomidory. Wrzucić na patelnię, smażyć do odparowania nadmiaru wody. Przyprawić solą oraz pieprzem, wymieszać. Gotową salsę wykładać na mięso. Może być ona ciepła lub ostudzona.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

shares