Wątroba w sosie własnym

Tym razem przedstawiam Wam specjalność mojej mamy. Lubię, jadam, ale muszę mieć smaka.
 
Składniki na wątrobę w sosie własnym (6 porcji):
  • 80 dag wątroby
  • mała śmietana 12%
  • łyżka mąki
  • 2 łyżeczki (lub więcej wedle uznania) Vegety
Pokroić wątrobę na mniejsze i większe kawałki (nie muszą być równomierne). Wrzucić na patelnię i podsmażać do ścięcia. Przerzucić do garnka i zalać wodą do zakrycia wątroby. Dusić do miękkości przez czas około 40 – 60 minut. Doprawić Vegetą. Zabielić rozrobioną śmietaną i mąką. Opcjonalnie można na koniec dosypać natkę pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *