Kolejna odsłona sałatki. Obiecałam sobie, że następna będzie bez jajek na twardo i majonezu, bo to już się powoli robi nudne, a ja lubię różnorodność w kuchni.
Składniki na sałatkę z serem i szynką (około 8 porcji):
- 4 jajka
- czerwona papryka
- 1/2 puszki kukurydzy
- ser żółty około 100 – 150 g
- około 6 plastrów szynki
- majonez
Jajka ugotować na twardo. Pozostawić do ostygnięcia. Paprykę umyć i oczyścić, pokroić w dosyć cienkie łupki i później jeszcze przekroić na połówki. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szynkę pokroić w drobne paseczki o długości około 2 – 3 cm. Jajka również pokroić w podobnej wielkości paseczki. Wszystkie składniki przełożyć do miski, wsypać kukurydzę i dodać 3 – 4 łyżki majonezu. Dokładnie wymieszać.