Jajka faszerowane pieczarkami

Sharing is caring!

Przekąska, którą zrobiłam na Sylwestra. Z doświadczenia wiem, że na każdej domówce jajka są mile widziane 🙂 Oczywiście te na twardo!
Składniki na jajka faszerowane pieczarkami (8 jajek):
  • 8 jajek
  • pieczarki ok 350 g
  • łyżka lub dwie natki pietruszki (zależy ile lubicie)
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • majonez ok 2 łyżek
Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie i pozostawić do ostudzenia. W tym czasie pokroić cebulę w kostkę, oczyścić i pokroić pieczarki, a następnie podsmażyć na maśle. Pozostawić do ostygnięcia. Jajka na twardo obrać i przekroić wzdłuż na połówki. Delikatnie wyciągnąć żółtka, które należy rozgnieść widelcem. Podsmażone pieczarki z cebulą połączyć z natką pietruszki i zblendować. Do powstałej masy dodać rozgniecione żółtka i majonez, dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem, ponownie wymieszać. Formować kulki, którymi będziemy faszerować jajka.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

shares