Spaghetti z sosem serowo – pieczarkowym

Sharing is caring!

Makaron zrobiony ze składników, które znajdowały się w mojej lodówce. Szybko i pożywnie. W sam raz dla osób, które w piątek po całym tygodniu pracy wracają do domu i nie mają siły ruszyć ręką.
Składniki na spaghetti z sosem serowo – pieczarkowym (2 porcje):
  • makaron spaghetti około 200 – 250 g
  • mała śmietana 30%
  • pieczarki około 100 – 150 g
  • kilka łyżek parmezanu
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
Pokroić pieczarki w paski i podsmażyć na patelni. Wlać śmietanę i chwilę podgrzewać. Dodać starty parmezan. Przyprawić solą i pieprzem wedle uznania. Ugotować makaron w osolonej wodzie. Wrzucić spaghetti na patelnię i dokładnie wymieszać z sosem. Posiekać szczypiorek. Makaron posypać przed podaniem.
Wersja bez szczypiorku jeśli ktoś nie przepada, ale ostrzegam, że danie traci bardzo dużo na smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

shares