Grzyby to jeden z moich ulubionych produktów spożywczych. Kiedy więc zobaczyłam kurki na promocji w sklepie nie zastanawiałam się ani chwili.
Składniki na jajecznicę z kurkami (2 porcje):
- masło
- mała cebula
- kurki 100 g
- 4 jajka
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Po chwili dorzucić kurki i dusić kilka minut. Czas duszenia kurek zależy od ich wielkości. Malutkie nawet 3 minuty, większe do 5 – 6 minut. Najlepiej jest małe wrzucić w całości, a większe pokroić na mniejsze kawałki. Uważać, aby się nie przypaliły. Wbić jajka i doprawić solą oraz pieprzem. Podawać jajecznicę posypaną świeżą natką pietruszki.
Idealna propozycja śniadaniowa, nie wymagająca dużej ilości czasu czy wysiłku 🙂 Spróbujcie koniecznie! Smacznego.