Pomysł na szybkie śniadanie lub kolację. Ekspresowe i pyszne. Ilość wariacji dowolna, ponieważ jajecznica daje ogromne pole do popisu. Raz przygotowywałam ją z parówką, która zalegała mi w lodówce, a innym razem z szynką, ale możliwości jest o wiele więcej.
Składniki na zapiekaną tortillę nafaszerowaną jajecznicą (1 porcja):
- 1 placek tortilli
- 2 jajka
- parówka lub 2 plasterki szynki
- sól
- 2 plastry sera żółtego
- masło
Podsmażyć szynkę na maśle, wbić jajka i posolić. Gotową jajecznicę przełożyć na tortillę i przykryć plastrami sera żółtego. Złożyć trortillę i podsmażać na maśle do zarumienienia najpierw z jednej, a potem z drugiej strony. Zawsze zaczynam smażyć od strony na której są zagięcia. Przekroić na pół i gotowe! Smacznego.
2 comments on “Zapiekana tortilla nafaszerowana jajecznicą”
Pyszny pomysł na tortille.
Zawsze to jakieś urozmaicenie! Smacznego 🙂