Zapiekana tortilla nafaszerowana jajecznicą

Pomysł na szybkie śniadanie lub kolację. Ekspresowe i pyszne. Ilość wariacji dowolna, ponieważ jajecznica daje ogromne pole do popisu. Raz przygotowywałam ją z parówką, która zalegała mi w lodówce, a innym razem z szynką, ale możliwości jest o wiele więcej.
Składniki na zapiekaną tortillę nafaszerowaną jajecznicą (1 porcja):
  • 1 placek tortilli
  • 2 jajka
  • parówka lub 2 plasterki szynki
  • sól
  • 2 plastry sera żółtego
  • masło
Podsmażyć szynkę na maśle, wbić jajka i posolić. Gotową jajecznicę przełożyć na tortillę i przykryć plastrami sera żółtego. Złożyć trortillę i podsmażać na maśle do zarumienienia najpierw z jednej, a potem z drugiej strony. Zawsze zaczynam smażyć od strony na której są zagięcia. Przekroić na pół i gotowe! Smacznego.

2 comments on “Zapiekana tortilla nafaszerowana jajecznicą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *