Papryka nadziewana pastą jajeczną

Kolejny pomysł na śniadanie. Papryka nadziewana pastą jajeczną jest bardzo smacznym daniem, jednak sycącym na dość krótki czas. O ile w czasie jedzenia ciężko idzie to potem tak naprawdę uczucie sytości szybko mija. Można dojeść zawsze jakimś warzywkiem lub owocem, ale jednak warto mieć to na uwadze.

Składniki na paprykę nadziewaną pastą jajeczną (porcja):

  • 1 niewielka papryka dowolnego koloru
  • 2 jajka na twardo
  • 3 plasterki szynki z indyka
  • 2 łyżki szczypiorku
  • duża łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Paprykę umyć, przekroić na pół i wyciąć gniazda nasienne. Ugotować jajka. Obrane jajka rozgnieść widelcem, dodać poszarpane kawałki szynki, przyprawy, majonez i wymieszać. Nafaszerować paprykę i na koniec posypać szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *