Kasza gryczana z kurczakiem i szparagami

Kasza gryczana, której solo nie cierpię. W takiej wersji nie dość, że zdrowa to jest jeszcze przepyszna. Polecam każdemu. Ciekawy obiad na szybko.
Składniki na kaszę gryczaną z kurczakiem i szparagami (2 – 3 porcje):
  • torebka kaszy gryczanej
  • filet z kurczaka (ilość wedle uznania min. 200 – 250 g)
  • duża cebula
  • 4 duże szparagi
  • pieprz
  • sól
Cebulę pokroić w średnią kostkę i podsmażyć. Mięso oczyścić i pokroić na kawałki. Oprószyć solą i pieprzem. Wrzucić na patelnię i podsmażyć. W tym samym czasie ugotować kaszę w osolonej wodzie. Odciąć zdrewniałe części szparagów, potem główki, a resztę pokroić w paski. Szparagi podsmażyć na osobnej patelni. Najpierw mniejsze części, a później osobno większe. Ściągając z patelni odtłuścić ręcznikiem papierowym. Do podsmażonej cebuli i mięsa wsypać kaszę. Dodać mniejsze części szparagów i dokładnie wymieszać. Udekorować główkami szparagów. W razie potrzeby doprawić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *