Sałatka z tuńczykiem i ryżem Basmati

Sharing is caring!

Kolejna sałatkowa odsłona. Dobra i szybka w przygotowaniu. W sam raz na spontaniczne spotkanie w gronie znajomych.
Składniki na sałatkę z tuńczykiem i ryżem Basmati (około 6-7 porcji):
  • torebka ryżu Basmati
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 3 jajka
  • 2 cebulki dymki
  • 2 duże ogórki kiszone
  • majonez
  • sól
  • pieprz
Ugotować ryż w osolonej wodzie, a także jajka na twardo. Odcedzić i poczekać chwilę aż ostygną. Pokroić w dosyć drobną kostkę ugotowane jajka, cebulki dymki i ogórki kiszone. Wsypać wszystkie składniki do miski. Dodać kukurydzę, majonez i przyprawy. Dodałam dużo przypraw, aby sałatka nie była mdła. Dokładnie wymieszać. Dla osób, które nie przepadają za cebulą dobra informacja jest taka, że jest ona w tej sałatce bardzo delikatna, ledwie wyczuwalna.

6 comments on “Sałatka z tuńczykiem i ryżem Basmati

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

shares