Nadziewane schabowe (chrupkie!)

Pierwsze danie, które moja mama zrobiła z przepisu, a uwierzcie mi, że to duży progres 🙂 Wyszło tak jak miało wyjść! Pysznie!
Składniki na nadziewane schabowe (2 porcje):
  • 2 grubsze kotlety schabowe
  • 4 plastry sera żółtego np. Gouda
  • 2 łyżki nasion słonecznika
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
Kotlety ubić, obficie posypać solą i pieprzem. Na każdym z kotletów ułóż po 2 plastry sera tak, aby brzegi pozostały wolne. Połowę posyp ziarnami słonecznika, podczas gdy drugą zakryjesz całość. Zbij brzegi złożonych kotletów (podobny mechanizm jak przy lepieniu pierogów). Panieruj w jajku i bułce, smaż na rumiano.
Jeszcze na patelni…
Chrupiące, rozpływające się w ustach nadzienie 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *