Kolejna sałatkowa odsłona. Dobra i szybka w przygotowaniu. W sam raz na spontaniczne spotkanie w gronie znajomych.
Składniki na sałatkę z tuńczykiem i ryżem Basmati (około 6-7 porcji):
- torebka ryżu Basmati
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1/2 puszki kukurydzy
- 3 jajka
- 2 cebulki dymki
- 2 duże ogórki kiszone
- majonez
- sól
- pieprz
Ugotować ryż w osolonej wodzie, a także jajka na twardo. Odcedzić i poczekać chwilę aż ostygną. Pokroić w dosyć drobną kostkę ugotowane jajka, cebulki dymki i ogórki kiszone. Wsypać wszystkie składniki do miski. Dodać kukurydzę, majonez i przyprawy. Dodałam dużo przypraw, aby sałatka nie była mdła. Dokładnie wymieszać. Dla osób, które nie przepadają za cebulą dobra informacja jest taka, że jest ona w tej sałatce bardzo delikatna, ledwie wyczuwalna.
6 comments on “Sałatka z tuńczykiem i ryżem Basmati”
Jedna z moich ulubionych sałatek, do której wracam co i rusz 🙂
Cieszę się, że odnalazłaś tu swoje smaki 🙂
apetycznie bardzo 🙂
dziękuję, zapraszam częściej 🙂
Uwielbiam sałatki Twoja pysznie się zapowiada bo tunczyk / ja ostatnio też dodawałam sałatkę pozdrawiam
O super! 🙂 Chętnie do Ciebie wpadnę!