Jaglanka z malinami i gorzką czekoladą

Zdrowe i smaczne śniadanko. Moje ulubione owoce: maliny. W małych ilościach można sobie pozwolić na dosładzacz,bo inaczej jaglanka byłaby niedobra 🙂 Śniadanie i deser w jednym – smacznego!
Składniki na jaglankę z malinami i gorzką czekoladą (porcja):
  • kasza jaglana 50 g
  • maliny 70 g
  • dwie kostki gorzkiej czekolady
Przelać kaszę jaglaną wodą, aby pozbyć się goryczki. Ugotować zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Zetrzeć na drobnych oczkach jedną kostkę czekolady. Udekorować malinami i wetknąć drugą kostkę czekolady.

4 comments on “Jaglanka z malinami i gorzką czekoladą

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *