Zdrowe i smaczne śniadanko. Moje ulubione owoce: maliny. W małych ilościach można sobie pozwolić na dosładzacz,bo inaczej jaglanka byłaby niedobra 🙂 Śniadanie i deser w jednym – smacznego!
Składniki na jaglankę z malinami i gorzką czekoladą (porcja):
- kasza jaglana 50 g
- maliny 70 g
- dwie kostki gorzkiej czekolady
Przelać kaszę jaglaną wodą, aby pozbyć się goryczki. Ugotować zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Zetrzeć na drobnych oczkach jedną kostkę czekolady. Udekorować malinami i wetknąć drugą kostkę czekolady.
4 comments on “Jaglanka z malinami i gorzką czekoladą”
Mmmm… pycha 🙂 Uwielbiamy jaglanki!
Ja się ich uczę 😉 pierwsze starcie było straszne, pamietam 😀
Genialne uwielbiam takie pyszności!
Dziękuję bardzo 😘