Sałatka z oscypkiem i smażonym boczkiem

Sharing is caring!

Sałatka idealnie pasująca do dań z grilla, ale nie tylko. Pomimo boczku jest dosyć lekka, bo większość niej stanowi mix sałat. Wiadomo, że preferencje ilości poszczególnych składników zależą od Was jednak ja podam proporcje jakie wykorzystałam.

Składniki na sałatkę z oscypkiem i smażonym boczkiem (duża miska):

  • mix sałat około 250 g
  • czerwona cebula
  • plastry boczku około 100 g
  • oscypek około 100 g
  • zielone winogrona bezpestkowe około 100 g

Sos Winegret: http://karolakulinarnie.pl/2017/01/sos-winegre.html

Wysmażyć boczek na patelni bez tłuszczu i pokroić na średnie kawałki. Czerwoną cebulę pokroić w piórka, oscypek na pół plastry i winogrona przez pół. Do miski przesypać mix ulubionych sałat oraz resztę składników. Polać wcześniej przygotowanym sosem Winegret i wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

shares